بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد چمن مصنوعی-آسیاچمن کاملا محفوظ می باشد

English العربیه

نصب چمن مصنوعی

  • تاریخ انتشار
  • 12 فروردين 1401

اگر تصمیم گرفتید که به جای چمن طبیعی از چمن مصنوعی با مزیت های فوق العاده آن استفاده کنید که زندگی را ساده تر می کند و موجب می شود تا اوقات بیشتری به خود و عزیزانتان اختصاص دهید، تبریک می گوییم. مزیت های متعدد این محصول نیز بر کسی پوشیده نیست:
●    آبیاری کمتر= صرفه جویی در مصرف آب
●    عدم نیاز به استفاده از آفت کش و سموم دفع آفات= سلامتی بیشتر و صرفه جویی در هزینه
●    بدون نیاز به هرس کردن= صرفه جویی در وقت
●    قابل استفاده در هر مکانی و با هر شرایطی= لذت بردن از زیبایی چمن ها به هر کجا که دوست دارید
●    و غیره

نصب چمن مصنوعی

نصب چمن مصنوعی
 

برای این که از چنین ویژگی های منحصر به فردی لذت ببرید، باید روی خرید و نصب چمن مصنوعی دقت کافی داشته باشید تا هر یک از کیفیت بالایی برخوردار باشند.

آسیاچمن به عنوان نماینده انحصاری شرکت تن کیت هلند در ایران (که تامین کننده بیش از 80 درصد الیاف چمن مصنوعی در سراسر جهان می باشد)، انواع چمن مصنوعی تزئینی و ورزشی را در طرح ها، بافت ها، رنگ ها و اندازه های گوناگون به مشتریان عزیز ارائه می نماید که همگی از نظر استاندارد و کیفیت در سطح ممتازی قرار دارند.
تیم نصب آسیاچمن متشکل از کارشناسانی است که سال های سال هزاران هزار پروژه فضای سبز، دکوراسیون، طراحی و ورزشی را در مکان های مختلف و با نیازهای گوناگون انجام داده اند، از این رو می توانند بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان بیاورند.


زیرسازی چمن مصنوعی قبل از نصب
قبل از این که به مراحل این پروسه بپردازیم، باید ابتدا به نکات و مواردی دقت داشته باشیم. زمانی پروسه نصب چمن شروع می شود که از زیرسازی انجام شده، اطمینان کامل به دست بیاید.

دو نوع زیرسازی برای چمن مصنوعی به طور کلی وجود دارد:
●    زیرسازی بوند یا سخت (Bound): سطح آسفالتی بتنی، کاشی، موزاییک و سرامیک و غیره.
●    زیر سازی آنبوند یا غیر سخت ( Unbound): باغچه ها و خاک ها

هر یک از این زیرسازی ها خود مراحلی را شامل می شوند که همگی به منظور ایستایی، کارایی و زیبایی هر چه بیشتر چمن مصنوعی تزئینی و ورزشی انجام می گردند.
در اکثر موارد برای نصب چمن مصنوعی تزئینی از زیرسازی سخت یا بوند به کار می رود، این در حالی است که زمین های ورزشی هم چون فوتبال نیازمند زیرسازی دقیق تر و اصولی تری برای ایجاد بیس و پایه محکم و قابل اطمینان برای برگزاری لیگ ها و مسابقات می باشند که همان زیرسازی بوند یا غیر سخت به شمار می رود.

 

چگونه از زیرسازی چمن مصنوعی در زمین های فوتبال و ورزشی اطمینان حاصل کنیم؟
با پیشرفت تکنولوژی در زمینه ساخت و طراحی چمن های مصنوعی، دستگاه های پیشرفته و تکنولوژی یافته متعددی نیز روانه بازار شدند تا به ما در نصب و زیرسازی چمن مصنوعی کمک کنند.
یک سری از دستگاه های مدرن و پیشرفته نیز وجود دارند که می توانند صحت زیرسازی چمن مصنوعی را مورد تایید قرار دهند و تعیین کنند که آیا شیب مناسب در زمین تعبیه شده است؟ آیا هیچ پستی و بلندی وجود دارد؟ آیا سطح چمن تخت و صاف می باشد؟ و غیره.
استفاده از چنین دستگاه های امروزی این اطمینان را ایجاد می کند که زیرسازی باکیفیت و مطابق با اصول انجام شده است.
البته یک روش معمولی و رایج نیز وجود دارد که گرچه نمی توان به تنهایی روی دقت آن حساب کرد، اما در هر صورت می تواند در برخی شرایط و در کنار استفاده از دستگاه های ذکر شده، مورد استفاده قرار بگیرد.
برای این روش کافی است در جایگاه کرنر یک قسمت از زمین فوتبال (که اصولا 8000 متری است) بایستید و به صورت مورب به کرنر گوشه دیگر کنار دروازه نگاه کنید، اگر توانستید خط کرنر را مشاهده کنید، پس شیب زمین مناسب و کافی است، اما در غیر این صورت بهتر است اقداماتی برای اصلاح شیب صورت بگیرد.


مراحل نصب چمن مصنوعی
بعد از اطمینان از زیرسازی درست و صحیح انجام شده، حالا می توانیم سراغ نصب چمن برویم. نصب و قرارگیری چمن مصنوعی ورزشی و تزئینی از بسیاری جهات شبیه هم می باشند اما تفاوت هایی نیز میان آن ها وجود دارد. امروز می خواهیم درباره پروسه نصب چمن در زمین های فوتبال و ورزشی صحبت کنیم.


مرحله اول: آماده کردن رول های چمن مصنوعی
رول های چمن مصنوعی که قاعدتا 4 متری هستند مانند پازل در زمین فوتبال کنار هم قرار می گیرند. بهتر است هنگام چیدن رول ها به جهت قرارگیری الیاف هر رول  توجه کافی شود تا در یک راستا باشند. زیرا در غیر این صورت در سطح زمین سایه و روشن های مشاهده می گردد که اصلا به نظر خوشایند نمی رسند. حتی گاها این امر در کارایی چمن نیز مشکل ایجاد می کند.


مرحله دوم: برش کاری
بعد از این که رول ها چمن کنار هم چیده شده و مانند یک پازل تکمیل شدند، حالا نوبت برش ضایعات بکینگ می باشد.
اما ضایعات بکینگ چیست؟ اصولا چمن های مصنوعی با بکینگ هایی به اندازه 4 متر 10 سانت یا حتی بیشتر 4 متر 20 سانت ساخته می شوند که تنها 4 متر از آن ها بافته می شود، بنابراین یک مقدار از بکینگ به صورت اضافه باقی می ماند که باید برش داده شود.
برای این کار یا از تیغ های موکت بر استفاده می کنند و یا از دستگاه مجهز برش زنی. این دستگاه ها دارای چرخ می باشند که می توانید دسته آن ها را گرفته و در کنار دو رول جایی که اضافه های بکینگ وجود دارد، قرار داده و سپس حرکت دهید تا دو تیغه آن ضایعات مورد نظر را به خوبی برش بزنند.
توجه کنید که بعد از برش کاری، نخ های چمن مصنوعی هر رول باید به صورت لب به لب کنار هم قرار بگیرند.

 

مرحله سوم چسب کاری
•    در این مرحله از نصب چمن مصنوعی، حدود 20 سانت از هر طرف رول برگردانده می شود، به گونه ای که زیرسازی زیر چمن قابل مشاهده باشد. مراقب باشید که لبه های برگردانده شده چمن مصنوعی حرکت نکنند و در حین چسب کاری، مزاحمتی برای شما ایجاد نکنند.
•     در وسط این فاصله (با توجه به برگرداندن 20 سانت از هر طرف رول، جمعا 40 سانتی متر می باشد) که بین دو رول ایجاد شده است، یک نواری پهن می شود به نام سیمینگ تیپ که یک نوار پلاستیک و بعضا کتان است که حدود 30 سانت هم عرض دارد.
•    حالا نوبت چسب دو جزئی می رسد که باید با کاردک روی نوار سیمینگ تیپ ریخته شود. این چسب شامل 20 کیلو چسب و 4 کیلو هاردنر یا سفت کننده می باشد که با هم ترکیب می گردند تا میزان چسبندگی و دوام آن افزایش یابد. قدرت این چسب ها دو جزئی چندین برابر چسب های تک جزئی یا یک جزئی می باشد.

در نهایت آن 20 سانت هایی که از چمن برگردانده شده بود، روی نوار قرار می گیرد تا به خوبی بچسبد.


نکته یک: از طرف دیگر باید توجه داشت که میزان چسبندگی این چسب بر اساس این که زمستان است یا تابستان متفاوت می باشد. به طور مثال اگر پروسه نصب چمن مصنوعی در فصل زمستان انجام شود، به دلیل بارش باران چسبندگی چسب کاهش می یابد. از این رو بهتر است نصاب ها تا خشک شدن کامل زمین صبر کنند و سپس پروسه چسب کاری را آغاز نمایند.

نکته دوم: هم چنین اگر چسب زیاد باشد هنگام برگرداندن چمن ها و محکم سازی، چسب اضافه از شکاف بین دو رول بیرون زده و الیاف و نخ ها را آغشته می نماند، از این رو نه تنها نمای ظاهر چمن زشت و ناخوشایند می گردد، بلکه کارایی چمن نیز کاهش می یابد. از طرف دیگر اگر مقدار چسب کم باشد، چمن ها به سادگی از هم جدا می گردند.


مرحله چهارم: محکم سازی
حالا نیاز به یک غلطک می باشد تا روی محل تلاقی بین دو رول چسب کاری شده، حرکت کند تا چسب ها و چمن ها به خوبی جای خود را پیدا کنند. در این جا بسیار اهمیت دارد که فشار غلطک به گونه ای باشد که چسب ها با فشار از شکاف بین چمن ها بیرون نزنند، از طرف دیگر هم نباید به قدری فشار کم باشد که هیچ وزنی روی این بخش ها صورت نگیرد و هدف مورد نظر انجام نشود. این غلطک باید حدود سه یا چهار در این بخش از چمن مصنوعی حرکت کند تا نتیجه مورد نظر به دست بیاید.

 

اگر تمایل دارید بیشتر راجع به نصب چمن بدانید حتما به مقاله نصب چمن مصنوعی سری بزنید و در صورتی که دوست دارید ایده هایی در مورد نصب داشته باشید به مقاله ایده های جذاب برای نصب چمن مصنوعی سری بزنید.


کلام آخر
نصب چمن مصنوعی بهینه، درست و اصولی این اطمینان را ایجاد می کند چمن های شما تا سال های سال از جای خود تکان نمی خورند، هم چنین به قدری محکم و قابل اطیمنان هستند که بتوان مسابقات و لیگ های ورزشی متعددی را روی آن انجام داد و یا آن را به عنوان یک سطحی برای تمرین مداوم و هر روزه بازیکنان در نظر گرفت.
این نکته را به یاد داشته باشید که این پروژه شامل ریزه کاری های بسیاری است که باید توسط تیم متخصص و با مهارت انجام شود، اگر خودتان می خواهید نصب چمن را پیش ببرید، باید بدانید که هر اشتباه نیازمند وقت و هزینه بسیاری است تا جبران گردد.

نظرات شما

آرشیو مقالات