بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد چمن مصنوعی-آسیاچمن کاملا محفوظ می باشد

English العربیه

تاریخچه چمن مصنوعی

  • تاریخ انتشار
  • 14 بهمن 1399

این روزها واژه چمن مصنوعی دیگر غریبه نیست و همه ما حداقل چیزهایی درباره آن شنیده ایم و مطمئناً می دانیم که برای ایجاد فضای سبز و چشم اندازهای نفس‌گیر با حداقل‌ترین نگهداری و هزینه، چمن های مصنوعی بهترین راه حل , جایگزین چمن های واقعی و طبیعی می باشند. 
 

تاریخچه چمن مصنوعی

تاریخچه چمن مصنوعی 

به طور کلی هر کسی که می خواهد فضای اطراف خود را سبز کند و جلوه ای از طبیعت را جلوی چشم های خود داشته باشد، بی درنگ به سراغ چمن مصنوعی می رود تا هم در هزینه های خود صرفه جویی کند و هم مدت زمان بیشتری را به جای نگهداری از فضای سبز خود، به استراحت در آن بپردازد.

برترین تولیدکننده چمن مصنوعی در ایران
آسیاچمن سال های سال است که فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرده است و تبدیل به اولین و بروزترین کارخانه چمن مصنوعی در ایران شده است. ارائه انواع مختلفی از چمن های مصنوعی باکیفیت، جلب رضایت مشتری، ایجاد چشم اندازها و مناظر جذاب و سرسبز با به صرفه ترین قیمت تنها اندک موفقیت هایی است که آسیاچمن در کارنامه کاری خود دارد و به آن افتخار می کند.

اما واقعاً چمن مصنوعی چیست؟
 چمن مصنوعی یک محصولی است که توسط الیاف مصنوعی ساخته می شود تا شبیه چمن طبیعی باشد. این الیاف در رنگ ها، سبک ها، بافت ها و ارتفاع مختلفی در دسترس می باشد تا تمامی مشتریان با هر نیازی که دارند بتوانند نهایت استفاده را از آن ببرند.
چمن مصنوعی شامل یک لایه بکینگ سفت و محکم می شود که الیاف به کمک دستگاه ها و ماشین های مخصوص روی این لایه بافته می شوند.


چمن های مصنوعی مدرن این روزها با الیاف کاه‌گلی در لا به لای الیاف سبز ساخته می شوند تا از نمای طبیعی چمن های واقعی تقلید نمایند.
 این محصول بیشتر برای ورزش هایی کاربرد دارد که معمولاً روی چمن انجام می شوند. در هر صورت این محصول هم اکنون در پروژه های مسکونی و تجاری نیز به کار می رود و شاهد رشد استفاده از چمن مصنوعی در زمینه های مختلف بیش از اهداف ورزشی می باشیم.

 

دلیل محبوب شدن چمن مصنوعی 
دلیل اصلی به نگهداری و رسیدگی از آن باز می گردد- چمن مصنوعی در برابر استفاده مداوم مانند زمین های ورزشی مقاومت بالایی دارد و به آبیاری و هرس کردن نیازی ندارد. 
استادیوم های سرپوشیده و نیمه پوشیده به چمن مصنوعی نیاز دارند، زیرا چمن طبیعی به سختی در این مکان ها نورخورشید را جذب می کند، از این   رو طول عمر آن بسیار کوتاه خواهد بود و در مدت زمان اندکی از بین می رود و به احیا و بازسازی مجدد نیاز دارد.


از طرف دیگر سازگار بودن چمن مصنوعی در هر آب و هوایی و هر شرایط اقلیمی موجب است شده است که بهترین جایگزین چمن طبیعی در نظر گرفته شود.
به صرفه بودن چمن مصنوعی نیز از دیگر مزیت های این محصول کاربردی و چند جانبه است که اگر می خواهید درک عمیقی از آن به دست بیاورید، می توانید هزینه ابتدایی نصب چمن مصنوعی را با هزینه های نگهداری و رسیدگی از چمن طبیعی در طول سال ها مقایسه کنید.
همیشه و همیشه در طول تاریخ تولید چمن مصنوعی، هدف اصلی این بوده است که دردسرهایی که چمن طبیعی روی دوش مردم می گذارد، کاهش یابد تا بتوانند در رفاه و آرامش از محیط سبز اطراف خود لذت ببرند. 

تاریخچه چمن مصنوعی
شکی نیست که از زمان اختراع چمن مصنوعی یعنی بیش از 50 سال پیش تا به الان، این محصول یک موفقیت بزرگ محسوب می شود که انقلاب بزرگی در شهرسازی ها، ایجاد فضای سبز، باغ ها و چمن های خانگی و غیره به وجود آورده است.
تیم های ورزشی، افرادی که در مناطق خشک و بیابانی و یا مناطقی که با بحران کم آبی رو به رو است زندگی می کنند، افرادی که حیوانات خانگی دارند، افرادی که وقت کافی ندارند، همه و همه درصدد این می باشند تا چمن سبز و زیبایی داشته باشند که خیلی وقت و انرژی و سرمایه آن ها را هدر نمی دهد، همه این ها می توانند از این محصول نوآورانه و تکنولوژی یافته که روز به روز پیشرفته تر می شود، بهره مند شوند.
شاید حالا چشم های ما به چمن مصنوعی عادت کرده باشد اما واقعاً مهم است بدانیم که پایه و اساس این محصول از کجا نشات گرفته و همه چیز از کجا شروع شد؟

تاریخچه چمن مصنوعی نسل اول:
این محصول به منظور بهبود آمادگی جسمانی کودکان و جوانان ساخته شد. در اواخر دهه 1950، "تجهیزات آزمایشگاهی آموزشی بنیاد فورد" در کنار "صنایع مونسانتو" و "کمپانی چمسترند" مردم را به استفاده از موکت های ساخته شده از الیاف مصنوعی در مدارس تشویق می کردند.


از سال 1962 تا 1966، گروه Creative یا همان سازمان تحقیقاتی چمسترند روی ایجاد یک سطح جدید برای بازی و ورزش کار کردند و مقاومت این سطح را در برابر تردد و رفت و آمد، تخلیه آب، اشتعال پذیری و رطوبت مورد تست و بررسی قرار دادند.
در سال 1964 این گروه تحت عنوان چمگراس خود را معرفی نمودند و اولین چمن های مصنوعی را روانه بازار کردند. چمن مصنوعی برای اولین بار نیز در مدرسه بروان در رود آیلند نصب گردید.

بعد از این که در سال 1965 استادیوم هوستون استرودوم ساخته شد، شرایط موجود اجازه نمی داد تا این زمین تازه احداث شده موقعیت خوبی را برای کاشت چمن طبیعی فراهم کند، به این ترتیب بود که چمن ورزشگاه در مدت زمان کوتاهی از بین می رفت و یا طراوت خود را از دست می داد. در نتیجه مدیر استادیوم با مونسانتو درباره نصب چمگراس مشورت کرد. به این ترتیب بود که چمن مصنوعی برای اولین بار در یک استادیوم ورزشی نصب گردید.


در سال 1966 بازی تیم های لیگ بیسبال روی چمگراس انجام شد که سپس به نام تجاری استروترف (Astroturf) تغییر نام داد. این اولین نسل چمن مصنوعی بود که با الیاف فرفری زبر که  روی بکینگ فومی بافته شده بودند، عرضه شد.
این نوع از چمن مصنوعی به عنوان استروترف شناخته شد که توسط زیر مجموعه صنایع مونسانتو در اواخر دهه 1950 ساخته شد. 
در 25 جولای 1967 نیز یک حق ثبت اختراع برای چمن مصنوعی توسط اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری ایالات متحده آمریکا صادر شد و به این ترتیب بود که چمن مصنوعی رسماً متولد شد.

بعد از موفقیت پروژه استادیوم استرودوم، استادیوم دانشگاه ایالتی ایندیانا به اولین استادیوم سرباز برای نصب چمن مصنوعی در سال 1967 تبدیل شد.
به تدریج اما به طور موثری اولین نسل چمن مصنوعی به یکی از انتخاب های محبوب در زمین های ورزشی در ایالات متحده آمریکا و کانادا تبدیل شد. 
به مرور زمان نیز درخواست نصب این محصول در ورزشگاه ها و استادیوم های سراسر جهان افزایش یافت.

تاریخچه چمن مصنوعی نسل دوم
در دهه 1970 نسل دوم چمن مصنوعی به عنوان Shag Turf معرفی شد. الیاف جدید چمن مصنوعی از پلی پروپیلن ساخته شدند و اثبات شد که نسبت به نسل اول، کمتر دچار ساییدگی می شوند، هم چنین ظاهر زیباتر و طبیعی تری داشتند. به منظور تقلید از چمن طبیعی، الیاف چمن مصنوعی از هم جدا شدند.
اگرچه چمن طبیعی برای ورزش هایی مانند هاکی قابل قبول بود، اما برای ورزش هایی مانند فوتبال آمریکایی گزینه مناسبی به شمار نمی رفت، زیرا تاکتیک های بازی و عملکرد واقعی توپ با قابلیت های چمن طبیعی سازگاری نداشت. اما طولی نکشید که تا قبل از 1996 چمن مصنوعی برای استفاده در زمین های فوتبال آمریکایی به یک گزینه بسیار مناسب تبدیل شد.

همچنین برای اطلاعات بیشتر در مورد چمن مصنوعی فوتبالی می توانید به مقاله چمن مصنوعی فوتبالی  نیز سری بزنید.

تاریخچه چمن مصنوعی نسل سوم:
در اواسط دهه 1990، نسل سوم چمن مصنوعی به وسیله الیاف پلی اتیلن در کنار بهبودهایی که در کل سیستم به وجود آمد، راه خود را در این زمینه باز نمود. به ترتیب بود که چمن مصنوعی در حیاط منازل مسکونی، املاک تجاری و زمین های بازی و بسیاری از زمینه های دیگر نیز راه یافت.
حالا بسیاری از الیاف چمن مصنوعی توسط پلی اتیلن ساخته می شوند که نسبت به الیاف پلی پروپیلن نسل دوم، نرم و لطیف تر می باشند. 
چمن مصنوعی نسل سوم هم چنین الیاف بلندتری دارد که فاصله آن ها از هم بیشتر است و توسط الیاف کاهی یا الیاف مرده چمن از هم جدا می شوند که همگی روی بکینگ قرار گرفته اند. همه این ها دست به دست هم می دهند تا ظاهر چمن طبیعی تر جلوه کند.


برای این که نوع بهتری از چمن مصنوعی به وجود بیایید که عملکرد و استقامت بهتری داشته باشد، مواد اینفیل یا پرکننده وارد صنعت چمن مصنوعی شدند و در تاریخچه چمن مصنوعی نقطه عطفی را به وجود آوردند.
این مواد اینفیل راحتی بیشتری در زمین های بازی به وجود آورند، زیرا  در برابر رفت و آمد و ترافیک بالا  مقاومت بسیاری دارند و مانع آسیب به مفاصل بازیکنان در حین  بازی می شوند.

آینده چمن مصنوعی چیست؟
این روزها چمن مصنوعی با تکنولوژی و فناروی پیشرفته تری روانه بازار می شود و این رویه هم چنان برای سال های آینده نیز ادامه خواهد داشت. تولیدکنندگان و فعالان این عرصه تمام تلاش خود را می کنند تا سطح تکنولوژی و کارایی این محصول روز به روز بالاتر برود تا تمامی نواقص هر چند اندک چمن مصنوعی حال حاضر، کاهش یابد. 


کسی چه می داند شاید در آینده نه چندان دور با چمن های مصنوعی فوق پیشرفته ای رو به رو شویم که از هر لحاظ برای محیط زیست و سبک زندگی انسان ها مناسب باشند و روزی برسد که محصولاتی که هم اکنون مشاهده می کنیم، به جزوی از تاریخچه چمن مصنوعی تبدیل شوند.

نظرات شما